Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetsége

Elérhetőségek

Cím: 7834 Baksa, Petőfi u. 5.

Telefon: +36 72 211 630 vagy +36 30 718 2356

Fax: -------

E-mail: kosz@kosz.hu

2021.12.05 Vilma napja van

Bemutatkozás

A Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége (KÖSZ) a magyar kistelepülések közel felét tömörítő érdekvédelmi társadalmi szervezet. A Szövetség Alapító Okiratában alapvető célként deklarálta az egységes fellépés erejét felhasználó kollektív képviseletet, továbbá a magyar községi önkormányzatok és a területükön élő polgárok érdekeinek képviseletét és védelmét. A meghatározott célnak megfelelően Szövetségünk – az 1990-ben történt megalakulása óta – látja el érdekképviseleti tevékenységét, folyamatos kapcsolatot tart a kormányzati szervekkel, véleményezi a mindenkori éves költségvetést, és a központi jogszabály-tervezeteket, különös tekintettel az önkormányzatokat érintő rendelkezésekre, előirányzatokra és módosításokra.

Az érdekképviseleti tevékenység egyik fontos eszköze állásfoglalások, felterjesztések, kezdeményezések megfogalmazása és eljuttatása az érintett központi állami szervekhez. Az érdekképviselet másik fontos területe az országos érdekegyeztetési rendszerben való képviselet. Ezen kívül egyedi szakmai, érdekvédelmi segítséget nyújtunk bármely tag önkormányzatunk részére.

A Szövetségnek közel 400 település a tagja az ország szinte valamennyi megyéjéből, régiójából.

A Szövetség évente legalább két alkalommal hívja össze közgyűlését. A két-három napos – szabad programokat is magában foglaló – rendezvény keretében minden esetben a legaktuálisabb önkormányzati-közigazgatási problémákat vitatjuk meg jeles szakemberek, politikusok vitaindító előadásait követően.

A Szövetség választmánya - mely a Szövetség elnökéből, főtitkárából, alelnökökből és tagozatvezetőkből tevődik össze - a közgyűléseket megelőzően mindig, a közgyűlések közötti időszakban pedig az aktuális témák, felmerülő problémák függvényében ülésezik.

A Szövetség Ellenőrző Bizottsága elnökből és két tagból áll. Feladatuk a határozatok végrehajtásának és a Szövetség belső szervezeti egységei működésének ellenőrzése, valamint a Szövetség pénzügyi és gazdasági tevékenységének vizsgálata.

Szövetségünk részt vesz az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa munkájában is egy tagot és egy póttagot delegálva a testületbe.

 

 

Aktuális

Őszi Közgyűlés (2021)

ŐSZI KÖZGYŰLÉS

Időpont: 2021.szeptember 8-10.

Helyszín: Visegrád, Thermal Hotel

Program

Jelentkezési lap

FELJEGYZÉS

FELJEGYZÉS a Warvasovszky Tihamér az Állami Számvevőszék alelnökével és a házigazda Horváth Bálint kommunikációs vezetővel folytatott online konferenciáról

Letöltés

Tavaszi közgyűlés (2020)

„A kialakult járványügyi helyzet miatt az Elnökség a tavaszi közgyűlést bizonytalan időre elhalasztja. A járvány elmúltával a közgyűlést új időpontban, a tervezett helyszínen és program szerint tartjuk meg.”

Tavaszi közgyűlés 2020

Időpont: 2020. március 18-20.

Helyszín: Zalakaros, MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior

Program

Jelentkezési lap

ŐSZI KÖZGYŰLÉS

ŐSZI KÖZGYŰLÉS
 
Időpont: 2015. október 7-9.
Helyszín: Mórahalom, Colosseum Hotel

Őszi Közgyűlés (2019)

ŐSZI KÖZGYŰLÉS Időpont: 2019. november 20-22. Helyszín: Tapolca, Hunguest Hotel Pelion

Projekt